Reteta asta am invatat-o de la fosta mea sefa care este o bucatareasa de exceptie.
Prajitura cu miere
Ingrediente:4 oua,500 g zahar,4 linguri miere de albine,500 g faina,1 lingurita bicarbonat de sodiu,1 l lapte,1 pachet unt,200 g cacao,300 g nuca pisata.
Cele 4 oua se bat bine,se amesteca cu 250 g zahar,mierea de albine si faina,pana ce iese un aluat putin mai gros ca o smantana.Tot in aluat stingeti o lingurita bicarbonat intr-o canuta cu lapte fierbinte.Tapetati tava de la aragaz cu faina sau cu hartie de copt si bagati la cuptor la foc mediu cam 20-30 minute.
In acest timp fierbeti laptele si amestecati-l cu restul de zahar.Lasati-l sa se racoreasca putin.Pachetul de unt se freaca cu cele 200 g cacao,si apoi se adauga laptele.
Cand aluatul este destul de rece pentru a putea fi taiat,taiati-l in patratele,dati-l prin crema si apoi prin nuca pisata.Prajitura este nemaipomenita.
Observatie:nuca poate fi inlocuita cu alune nesarate,sau cu nuca de cocos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu