http://ancasorin24iulie2010.blogspot.com/

Te iau in casatorie,sa fii partenerul meu de viata,
la bine si la rau,la bogatie si la saracie,la o si mai mare saracie atunci cand iti voi afla PIN-ul cardului ,
sa te iubesc si sa te respect,pana ce moartea ne va desparti.

vineri, 17 septembrie 2010

Reteta -Orez chinezesc

Dupa indelungi incercari de retete mi-am format o reteta proprie.Acum simt si eu acasa gustul orezului de la restaurant.
Aveti nevoie de 300 g orez prefiert (sau cu bob lung),100 g mazare,50 g porumb fiert (congelat sau la conserva),3 oua,2 morcovi micuti,1 ardei gras,o lingura sos de soia(se poate si fara),sare,piper alb.
Orezul il spalati in mai multe ape si il puneti la fiert.O masura orez la 2 masuri apa.Cand apa a scazut inseamna ca orezul e fiert.Spalati-l si lasati-l sa se odihneasca.
Separat curatati morcovul si ardeiul si taiati-l cubulete.In tigaie intr-o lingura ulei caliti toate ingredientele pana isi schimba legumele culoarea.Cand sunt gata adaugati si orezul si soul de soia si amestecati cam 2-3 minute pana luceste tot.Aveti grija sa nu se lipeasca.E o mancare cu foarte putine grasimi de aceea e nevoie sa mestecati incontinuu.Cand e gata dati deoparte.Ouale le spargeti in tigaia unsa cu ulei (ca la clatite) si dati cu lingura prin ele sa se sparga si galbenusul.trebuie sa iasa ceva cam ca o omleta dar nu atat de pufoasa(de asta nu le bateti inainte).Dupa ce s-au facut (dureaza maxim 4 minute) le scoateti pe o tablie si le tocati maruntel maruntel.Adaugati peste orez.sarati si adaugati piper alb.Este delicios!Merge ca garnitura pentru diferite preparate din carne fara sos!Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu